Recensies

Kaponig. We komen er al jaren. Voelt als thuis komen. De bergen , uitzicht , rust. Heerlijk. Vooral de rust die over je komt .
Alle dagelijkse beslommeringen glijden van je af, zijn ver weg.

Als ik op Kaponig ben voel ik me rustiger , kan beter relativeren en vraag me af waarom ik dat niet altijd zo kan houden. De dagen op Kaponig geven mij de rust om naar mezelf en mijn leven te kijken.

En hoe ik mijn gevoel dat ik heb op Kaponig kan vasthouden als ik weer thuis in mijn dagelijks leven terug kom. Kortom : Kaponig is the place to be om de rust te vinden en de tijd als je jezelf ( opnieuw ) wilt vinden.

 

Marjo & Paul Hermens Klimmen

Als klein meisje ging ik al met Robert en Jet de bergen in Obervellach in. Warme en mooie herinneringen zorgen ervoor dat dit dorpje nog steeds een plaats heeft in mij hart en we elk jaar even terug/langs gaan. Naast een hele hoop gezelligheid is er ook altijd plek voor een warm, open, en eerlijk gesprek, en een stukje bewustwording.

Het moederlijke van Jet en de ruwe bolster van Robert zorgen voor een heerlijke sfeer en een onvergetelijk avontuur.

Dus mocht je op zoek zijn naar een prachtige, veilige en inspirerende omgeving waarin avontuur en bewustwording in de bergen centraal staan, kan ik jullie Bergenbalans van harte aanbevelen en zijn jullie bij Robert en Jet in goede handen.

Wendy Huynen Valkenburg

Na een leuke en vlotte autorit bereikten we onze bestemming Kaponig. Met een warm onthaal en een heerlijk koud biertje werden we welkom geheten door Jet en Robert. Het voelde meteen als thuiskomen.

De volgende ochtend wandelden we naar een bijzondere plek: de Moosboden. Dit is echt een magische plek, met een hele bijzondere energie. We hoorden de natuur echt wakker worden. De zon kwam over de bergen en de vogels begonnen te fluiten. Het was echt in een woord fantastisch!

Toen we terugkwamen bij het huis, zagen we pas de schoonheid van de natuur hieromheen. Het uitzicht was prachtig!

Dit was ook het moment waarop we met ons programma startten en onze reis naar onszelf begon.

De prachtige mediatie, begeleidt door Jet, maar ook de activatie van Janosh waren stuk voor stuk bijzonder en maakte voor iedereen wat anders los.  Ook het leggen van onze levenslijn was pittig, maar heel erg mooi.

We gingen steeds met bijzondere opdrachten op pad. Zo zochten we stenen voor een persoonlijke tempel. Ook deden we balans/teamworkspel. Dit bracht veel hilariteit, maar ook echt focus en teamwork met zich mee. Al met al een super eindopdracht!

Toen het eenmaal donker werd heeft Robert buiten de vuurschaal aangestoken waar we met ze allen omheen zijn gaan zitten. Dit was de perfecte afsluiter van een heel mooi weekend vol heel veel emoties en leerzame lessen. Ondanks dat we elkaar vooraf niet kenden, voelde dat totaal niet zo.

De begeleiding van Robert en Jet was super en ik heb mij dan ook helemaal thuis en veilig gevoeld.

Ik vond ook de dynamiek tussen Robert en Jet echt heel mooi om te zien. Robert is echt die berg en Jet de sturende kracht. Ik wil jullie dan ook nogmaals bedanken voor deze mooie ervaring! Het heeft mijn leven zeker weten rijker gemaakt!

Hele lieve groetjes,

Sarina Luyten Heerlen

Bergenbalans Pilot Weekend 🏔🥰,

Een groepje van 4 personen, individuen. Ieder met zijn eigen intentie(s). Mijn intentie was om rust te creëren in m’n hoofd; leren om niet voortdurend te denken over van alles en nog wat.

Bij het zien van mijn verblijf voor de komende dagen en nachten werd ik vanzelf stil. Overdonderd door schoonheid, een gevoel van rust en gastvrij onthaal door Jet en Robert. Zorgen over eventuele ongemakkelijke situaties verdwenen als sneeuw voor de zon.

Na een goede eerste nachtrust, ontbijt en kennismaking met mijn nieuwe, tijdelijke, huisgenoten, startte ik met werken aan mijn intentie.

Er werd elke ochtend/avond gemediteerd, een voor mij fijne manier, om de dag mee te starten en mee te eindigen. Start in rust en eindigen in rust.

Onder de bezielende begeleiding van Jet en Robert werkte ik aan mijn intentie. Heel subtiel maar doeltreffend. Ondanks dat de andere deelnemers hun eigen intentie(s) hadden, heb ik door de gezamenlijke activiteiten toch aan mijn eigen intentie kunnen werken. Het is zelfs zo dat ik door de interactie met mijn medecursisten juist extra inzichten heb gekregen.

Na een lang, leerzaam en helend weekend te hebben gewerkt aan mijn intentie, en met voldoende handvatten en nieuwe inzichten aangereikt door Jet en Robert voor de toekomst, kan ik zeggen dat mijn missie geslaagd is. Waarvoor natuurlijk mijn dank 🙏🤗.

Met veel genegenheid en allerliefste groeten,

Nathalie Arends-Mous Landgraaf 😘

Wat een warm welkom door Robert en Jet op de Kaponig berg in hun prachtige huis. Je moet er zijn geweest om ook maar enigszins te kunnen voelen wat ik daar heb ervaren, een gevoel van rust en krachtige natuurlijke energie nemen de overhand.

Het tot stilstand komen gebeurde dan ook vanzelf, mijn intentie voor dit weekend. Alle ingrediënten hiervoor zijn aanwezig.

Door de intenties van Robert en Jet- een koppel met een geweldige synergie- én de omgeving, de berg, komt alles bij elkaar.

Niks moet, alles kan en mag zolang er respect en begrip is voor elkaar.

Bewustwording door te verstillen; de natuur in, meditaties, rust en actie afwisselen, spelelementen, een goed gesprek, een lach en een traan. Kortom, een intens fijne ervaring met bijzonder mooie mensen.

Liefs,

Chantal Waajen Voerendaal

Vooraf vond ik het erg spannend om een coachingsweekend mee te maken. Tijdens de reis raasden gevoelens door mij heen. Spannend, grensverleggend, nieuwe ervaringen, nieuwe mensen leren kennen en vooral een geluksgevoel dat ik dat mag meemaken.

En dan sta je onderaan de berg…… wow, er kwam een immens gevoel van rust over me heen. Dan weet je dat de eerste stap gezet is in een nieuw avontuur.

Het programma hield goed rekening met alle deelnemers. Je kreeg ook de vrijheid om je terug te trekken als het even niet ging. Niks moet alles kan.

We hebben gewandeld, gespeeld, gesprekken gevoerd, gebouwd, gemediteerd, gelachen en als bonus zelf ons eten geplukt.  

Wow …. wat hebben we veel gedaan in ons weekend, steeds met respect van en naar elkaar toe.

Met grote dank aan de professionele begeleiding van Robert en Jet!

Nieuwe ervaringen opdoen en grenzen verleggen. Zo mooi om dat in een beschermde omgeving te doen, met mensen die jou het vertrouwen geven dat je het aankunt.

En dan ben je weer thuis… ik hoef maar over de berg te vertellen of eraan te denken en ik voel meteen weer de rust die ik op de berg heb ervaren.

Met lieve groet,

Angela Korzelius Landgraaf